Van Hees BV levert uitsluitend aan professionele eindgebruikers. Aan particulieren en bedrijven buiten de professionele sfeer, wordt niet geleverd

Zuren

Zuren

Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Allerlei varianten zuren, maar wat zijn het eigenlijk?

Een waterige oplossing die een pH heeft van lager dan 7 wordt een zuur genoemd. Dit zijn daarmee de tegenhangers van de basen, die een zuurtegraad hebben van meer dan 7. Een aantal bekende varianten uit het dagelijks gebruik zijn onder andere citroenzuur en azijnzuur. Beide zijn dit zwakke zuren. Een voorbeeld van een sterk zuur is zoutzuur, wat zich tevens in de maag bevindt. Echter als deze soort chemie in hoge concentraties voorkomt, kan deze schadelijk zijn voor mens, natuur en milieu. Zo is een zuur, met een pH lager dan 1 alleen al schadelijk, vanwege de hele sterke zuurtegraad. In bepaalde geconcentreerde zuren lossen edele metalen op, niet alleen door het feit dat het sterke zuren zijn maar ook door het feit dat het sterke oxidatoren zijn. Dit zorgt ervoor dat de metalen oplossen, niet zozeer door de zure eigenschap.

 

Perchloorzuur

 

Perchloorzuur, ook wel bekend als waterstofperchloraat, is een sterk zuur opgelost in water. Deze reagens behoort tot de halogeenzuurstofzuren. Perchloorzuur komt voor als oplossing in water en wordt voornamelijk gebruikt in het laboratorium of in de pyrotechniek. Wanneer men kijkt naar het laboratoriumgebruik, dan wordt perchloorzuur als oxidator of als zuur gebruikt.

 

Salpeterzuur

 

De anorganische verbinding salpeterzuur, ook bekend als waterstofnitraat, telt veel technische toepassingen. Dit sterk anorganische zuur is het meest stabiele zuurstofzuur van stikstof dat er is. De stof is zeer goed oplosbaar in water en is als zuivere toestand kleurloos met een intens prikkelende geur. Wanneer zich verontreinigheden bevinden in salpeterzuur, dan kan de vloeistof een licht- tot okergele kleur krijgen.

 

Zoutzuur

 

Zoutzuur staat ook bekend als chloorwaterstofzuur. Deze waterige oplossing is een veelgebruikt reagens in de scheikunde. Deze chemische stof is corrosief, waarbij het ook een sterk anorganisch zuur is. Zoutzuur daarbij is de liquide vorm van de stof waterstofchloride (HCl). Het is op kamertemperatuur een gas echter wordt vaak als waterige oplossing (37%) aangetroffen. In tegenstelling tot salpeterzuur en zwavelzuur, is zoutzuur geen sterke oxidator. Deze stof wordt op verschillende manieren toegepast, bijvoorbeeld: in het laboratorium wordt het vaak gebruikt om de pH-waarde van een oplossing aan te passen. Voor een wat meer praktischere toepassing kunt u bijvoorbeeld denken aan het zuiveren van staal of als zuurteregelaar in de voedingsindustrie.

 

Zwavelzuur

 

Een zuur dat volledig mengbaar is met water waarbij het onder standaardomstandigheden voorkomt als een kleurloze, geurloze, viskeuze en sterk hygroscopische vloeistof met een glasachtige glans. Dat zijn enkele eigenschappen van zwavelzuur, een belangrijk anorganisch zuur dat een van de belangrijkste universeel toegepaste grondstoffen in de chemische industrie. Deze reagens komt het meeste voor in de kunstmeststoffenindustrie en lood accu’s.

 

Verschillende soorten zuren bij Van Hees B.V.

 

Bij Van Hees B.V. vindt u verschillende soorten hoge kwaliteit reagentia. Van azijnzuur tot aan zwavelzuur, het assortiment wordt alleen maar groter. Een snelle levering is mogelijk, omdat wij grotendeels uit eigen voorraad leveren en zo dus een kortere levertijd kunnen hanteren. Ook leveren wij custom-made chemicaliën vanuit onze eigen productie, waardoor wij de wensen van klanten nog beter kunnen naleven. Kunt u het product niet vinden wat u zoekt, neem dan gerust contact op met ons personeel of stuur een bericht via het contactformulier.