Van Hees BV levert uitsluitend aan professionele eindgebruikers. Aan particulieren en bedrijven buiten de professionele sfeer, wordt niet geleverd

Chemie

Chemie

Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-15 van 746

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-15 van 746

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren

Chemie in zijn geheel

Chemie is de wetenschap van de natuur, die zich richt op de opbouw en samenstelling van stoffen, chemische verbindingen en onder andere de reacties hiervan. Stoffen bestaan uit atomen, deze atomen kunnen met andere atomen een chemische binding starten en zich zo vormen tot grotere groepen. Iedere chemie heeft daarbij zijn eigen eigenschappen en opbouw van atomen. Wanneer twee of meer substanties worden samengevoegd, waarbij de structuur niet veranderd, dan spreekt men van een mengsel. Veel van deze chemicaliën worden gebruikt in een laboratorium. Onder andere bij analyses of bij chemische experimenten zijn verscheidene soorten chemie te bedenken.

 

Verschillende soorten en vormen van chemicalien

Reagentia

In de algemene zin, zijn reagentia oplossingen of stoffen die gebruikt worden tijdens een chemisch experiment in de research of ontwikkeling. Naast dat het een enkele stof is, kan het ook een mengsel zijn van chemische stoffen. Het synoniem, reagens, wordt vaker verward met reactant. Het verschil zit het hem, dat een reactant mee reageert op de chemische reactie die plaatsvindt en een reagens is een onafhankelijke stof die dus niet mee reageert. Een aantal bekende voorbeelden hiervan zijn: aceton, kaliumjodide en zoutzuur.

 

Oplossingen

Gewoonlijk zijn oplossingen een homogeen mengsel van één of meer stoffen in een oplosmiddel. Het oplosmiddel is in een veel grotere hoeveelheid aanwezig, vergeleken met de opgeloste stoffen. Hier in dit oplosmiddel vindt dan de chemische reactie plaats, waarbij de moleculen door elkaar heen bewegen en dicht bij elkaar zitten. In zekere zin hoeft het ook nog niet eens zo te zijn dat het oplosmiddel waarin zich de chemische reactie afspeelt, dan deel uitmaakt van de chemische reactie maar echter alleen de opgeloste middelen op elkaar reageren. Wanneer water dan ook als oplosmiddel wordt gebruikt, noemt men dit een waterige oplossing. (Deze vloeistof komt ook veel voor in de chemie als het oplosmiddel.)

 

Standaarden en testvloeistoffen

Een standaard is een monster van een exacte waarde, waarmee kan worden aangetoond of een analyse qua kwantiteit klopt. In de analytische chemie is dit van groot belang, zodat je naar waarheid kan aantonen wat de resultaten zijn van je onderzoek. Deze standaard zorgt er dan voor dat je een bepaalde zekerheid hebt als je een analyse doet. Een Yttrium (III) AAS standaard en IJzer(III) ICP standaard zijn goede voorbeelden van een standaard. Daarnaast hebben wij ook standaardoplossingen voor geleidbaarheid in ons pakket. Dit zijn de kaliumchloride oplossingen met een bekende geleidbaarheid.

 

HPLC

De HPLC methode van scheiden is een chromatografische methode, waarbij de mobiele fase onder hoge druk wordt geperst door een sterk gepakte kolom. Deze chemie wordt toegediend via een injector, die een nauwkeurige hoeveelheid toedient via een kraan. Via deze manier van scheiden, wordt er een monster geïnjecteerd in het systeem, waarbij deze chemie in de mobiele fase terecht komt. High performance liquid chromatography zorgt er daarmee dan voor dat er een goede resolutie van deze scheiding ontstaat. Een voorbeeld van chemie die veel gebruikt wordt bij de HPLC methode is acetonitril. Deze chemische stof wordt namelijk veel gebruikt in de analytische chemie, maar dan als mobiele fase.

 

Ethanol en Alcohol

Ethanol, ook wel bekend als alcohol, is een oplosmiddel dat mengbaar is met verschillende andere oplosmiddelen in de chemie. Het wordt in de volksmond echter vaker alcohol genoemd, omdat het voorkomt in alcoholische drank. De ethanol bij Van Hees B.V. is echter niet voor consumptie en wordt gebruikt door professionele eindgebruikers die deze reagentia gebruiken voor analyses en dergelijke. Er zijn verschillende zuiverheden alcohol te verkrijgen, ook met verschillende soorten denaturanten.

 

Gestelde Oplossingen

Normaliter hebben oplossingen een variabele verhouding qua chemicaliën, waarbij alleen wordt aangegeven welke chemie zich er in dit product bevindt. Echter dit kan namelijk ook anders, waarbij ook nog de verhouding is vastgesteld van dit type chemie. In dit geval heeft u dan te maken met een gestelde oplossing. Bij dit soort oplossingen is juist de ook de concentratie van deze oplossing bekend, het wordt dan ook uitgedrukt in mol/liter (mol/l) of in normaliteit (N). Dit zorgt ervoor dat u als professionele eindgebruiker exact weet met wat voor concentratie u te maken heeft.

 

Indicatoren

Een oplossing waarbij de bedoeling is dat deze van kleur verandert om aan te tonen of een bepaalde stof aanwezig is, worden in de chemie indicatoren genoemd. Een goed voorbeeld hiervan is de oplossing jodium. Jodium kleurt namelijk donkerpaars wanneer het in aanraking met zetmeel komt. Ook zijn er indicatoren die van kleur veranderen bij een bepaalde pH-waarde.

 

Buffers

Buffers zijn waterige oplossingen van twee stoffen. Deze stoffen zijn evenwichtig uitgebalanceerd zodat ze een bepaalde pH-waarde aannemen. Een buffer, ook wel een zuurteregelaar genoemd, zorgt ervoor dat een oplossing met toevoeging van deze buffer, ervoor zorgt dat de pH-waarde nagenoeg constant blijft. Des te hoger dat een buffercapaciteit is, des te sterker de buffer zelf. Hiermee wordt aangetoond hoeveel sterk zuur of sterk base moet worden toegevoegd aan 1 liter van deze buffer om de pH van het buffermengsel één eenheid te veranderen.

 

Van Hees B.V.

Bij Van Hees B.V. vindt u hoge kwaliteit chemie, van a tot z. Wij zijn een specialist in chemicaliën en zetten nauwkeurigheid, ontwikkeling en expertise voorop. Omdat wij grotendeels uit eigen voorraad leveren, is voor ons een snelle levering mogelijk. Naast dat wij ook een eigen chemie productie hebben zodat wij u kunnen voorzien van custom-made chemicaliën, hebben wij opgeleid personeel die u zorgvuldig te woord kunnen staan. Mocht uw specifieke oplossing er niet tussen zitten, dan neem gerust contact op en dan kijken wij met u samen wat voor mogelijkheden er zijn!