Van Hees BV levert uitsluitend aan professionele eindgebruikers. Aan particulieren en bedrijven buiten de professionele sfeer, wordt niet geleverd

HPLC

HPLC

Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-15 van 22

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-15 van 22

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren

Wat zijn HPLC producten?

High performance liquid chromatography , kortgezegd HPLC, is een methode van scheiden in de chemie. HPLC is een chromatografische methode waar de mobiele fase onder hoge druk door een sterk gepakte kolom wordt geperst. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat er een goede resolutie ontstaat van de scheiding. Het monster wordt via een injector geïnjecteerd in de opstelling. Dit is een soort kraan, die via een lus een nauwkeurige hoeveelheid toedient (Normaliter ongeveer 5μl-5mL). De loop wordt gevuld, waardoor daarna het monster in het systeem wordt geïnjecteerd. Hiermee komt de chemische stof in de mobiele fase terecht. Hier, in de mobiele fase, vindt een relatief hoge snelheid plaats en er dus bijna geen vermenging is van het monster in het oplosmiddel.

 

Soorten HPLC die te verkrijgen zijn bij Van Hees B.V.

Chloroform

Chloroform is een kleurloos, vloeibaar en organisch roesmiddel. Dit oplosmiddel heeft daarnaast ook een kookpunt van 61,2 graden Celsius. Chloroform komt voor uit destillatie nadat op grote schaal dichloor en methaan samen worden verwarmd tot ongeveer 450 graden Celsius. Deze vorm van chemie staat bekend erom dat bij het inademen van de damp, het resulteert in hoofdpijn, slaperigheid en bewusteloosheid. Echter in bepaalde industrieën wordt chloroform gebruikt in chemische reacties en als oplosmiddel voor een aantal stoffen. Het wordt namelijk toegepast als koelmiddel in bepaalde landen. Daarnaast heeft het een desinfecterende werking als het voorkomt in water, als chloor.

 

Methanol

Methanol, ook wel bekend als methylalcohol, is de meest eenvoudige variant van alcohol. Veel mensen rekenen methanol als één van de primaire alcoholen, echter als er gekeken wordt naar opbouw van deze chemie is dat niet het geval. Methanol heeft namelijk drie waterstofatomen direct naast de OH-groep en alle primaire alcoholen hebben er maar twee. Methanol wordt daarbij gemaakt vanuit aardgas dat met stoom over een nikkel-katalysator wordt geleid. Een andere manier om methanol te verkrijgen is door onderling reageren van koolstofdioxide en waterstofgas. Hieruit ontstaat echter wel ruwe methanol, wat daarna dan nog gedestilleerd moet worden. Een van de meest bekende vormen van methanol is onder andere methanol in reactie met zuurstof, dit levert formaldehyde. Formaldehyde staat daarbij ook bekend om de onaangename geur die het met zich meebrengt.

 

Acetonitril

Acetonitril wordt vaak als oplosmiddel gebruikt. Deze organische verbinding is de meest eenvoudige nitril en is een kleurloze vloeistof bij kamertemperatuur. Deze chemie is een bijproduct van het produceren van acrylonitril. Hierdoor is de productie van acetonitril heel erg afhankelijk van de hoeveelheid acrylonitril productie er plaatsvindt. Het is opgebouwd uit twee koolstofatomen. De verbinding wordt als algemeen oplosmiddel gebruikt bij verschillende samenstellingen. Aansluitend bij het onderwerp HPLC, wordt acetonitril veel gebruikt als mobiele fase bij de analytische chemie.

 

Hoge kwaliteit HPLC bij Van Hees B.V.

Als professionele eindgebruiker kunt u onze producten bestellen met een bedrijfsaccount. Door zich aan te melden kunt bij Van Hees B.V. hoge kwaliteit HPLC aanschaffen. Mocht u vooraf nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met een van onze deskundige collega’s, die u graag te woord staan en meedenken om een voor u zo passende oplossing te vinden. Wij leveren daarbij grotendeels uit eigen voorraad, waardoor wij een snelle levering mogelijk kunnen maken.