Van Hees BV levert uitsluitend aan professionele eindgebruikers. Aan particulieren en bedrijven buiten de professionele sfeer, wordt niet geleverd

Media

Media

Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-15 van 36

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-15 van 36

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren

De vele toepassingen van media in het laboratorium

Media vormen een belangrijke bouwsteen in het laboratorium, waar ze een grote rol spelen bij het ondersteunen van celgroei, micro-organismen en andere biologische entiteiten. Deze op maat gemaakte mengsels van voedingsstoffen, zouten en andere componenten zorgen voor een gunstige omgeving met betrekking tot de groei en vermenigvuldiging van cellen. In laboratoria worden verschillende soorten media gebruikt, zo zijn er bijvoorbeeld agarplaten voor het isoleren van bacteriën en daarnaast selectieve media om specifieke micro-organismen te bevorderen of te remmen. De juiste formulering en sterilisatie van media zijn van groot belang voor de nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid van experimenten, om zo consistente resultaten makkelijker te herproduceren. Kweekmedia vormen de basis voor een breed scala aan onderzoeken, variërend van biotechnologische toepassingen, microbiologie tot medisch onderzoek.

 

Agar, het gelatineachtig extract van micro-organismen

Het gebruik van agar in laboratoria is van onschatbare waarde voor talloze wetenschappelijke toepassingen. Agar, een gelatineachtig extract afkomstig van zeewier, wordt vaak gebruikt als stevige ondergrond voor het kweken van micro-organismen zoals bacteriën en schimmels. Het unieke vermogen van agar om te stollen bij relatief lage temperaturen en te smelten bij hogere temperaturen maakt het een ideaal medium voor het gieten van agarplaten en het creëren van omgevingen waarin microben kunnen gedijen. Deze techniek stelt wetenschappers in staat om bacteriën en schimmels te isoleren, identificeren en bestuderen. Bovendien biedt agar de flexibiliteit om verschillende voedingsstoffen, kleurstoffen en selectieve componenten toe te voegen, waardoor onderzoekers hun experimenten kunnen aanpassen aan specifieke doeleinden.

 

Talrijke soorten media bij Van Hees B.V.

Hoge kwaliteit agar zijn verkrijgbaar bij Van Hees B.V.. Om producten te kunnen bestellen, heeft u een goedgekeurd account nodig. Onze media producten zijn alleen bedoeld voor professionele eindgebruikers en niet verkrijgbaar voor particulieren. Indien u vragen over specifieke producten uit ons assortiment heeft, kunnen wij u van dienst zijn middels ons contactformulier. Wij leveren grotendeels uit eigen voorraad, waardoor wij snelle levering mogelijk maken.