Van Hees BV levert uitsluitend aan professionele eindgebruikers. Aan particulieren en bedrijven buiten de professionele sfeer, wordt niet geleverd

Reagentia

Reagentia

Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-15 van 367

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-15 van 367

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren

Wat is reagentia?

Reagentia, ook wel reagens genoemd, is een chemische stof die gebruikt wordt tijdens een chemisch experiment. In de algemene zin bestaat deze chemie uit oplossingen of stoffen die gebruikt worden in de research of ontwikkeling. Het kan daarbij ook een mengsel zijn van enkele chemische stoffen. De term reagens wordt daarnaast ook vaker verward met de term reactant. Het verschil hiervan is dat een reagens een onafhankelijke stof is en los staat van de chemische reactie. Een reactant daarentegen reageert juist wél mee met de chemische reactie die plaatsvindt.

 

Twee varianten van reagentia

 

Kwantitatieve reagentia

Deze vorm van reagentia wordt voornamelijk gebruikt om te bepalen hoeveel er van een bepaalde stof zich in een experiment bevindt. Deze kwantitatieve reagentia wordt ook vaak toegepast door middel van titratie, om zo secuur te bekijken hoeveel er van een bepaalde stof in de oplossing zit.

 

Kwalitatieve reagentia

Met gebruik van kwalitatieve reagentia wordt vaak aangetoond of er een bepaalde stof, of component, aanwezig is in de desbetreffende oplossing. Deze reagentia hebben vaak dan ook een visuele reactie, door middel van kleur, om zo aan te tonen of er een bepaalde stof zich wel óf niet bevindt in een mengsel.

 

Soorten reagentia

 

Aceton:

Aceton is een kleurloze vloeistof, die veel wordt gebruikt als een oplosmiddel. Het is een brandbare en vluchtige stof, heeft een smeltpunt van -94,8 graden Celsius. In laboratoria wordt het daarbij soms gebruikt  om glaswerk goed te drogen, na het schoonmaken met water, om zo het glas weer gebruiksklaar te maken zonder enig water residu. Huidcontact met aceton is vergeleken met vele andere oplosmiddelen minder erg, alhoewel het wel licht irriterend kan zijn mede door het vet oplossend vermogen van aceton waardoor het in staat is door de huidbarrière te dringen.

 

Kaliumjodide:

Kaliumjodide is een anorganisch zout, met een bruto formule Kl. Deze stof komt voornamelijk voor als een wit kristallijn poeder, die in aanraking met zuurstof verandert van kleur naar geel tot bruin. Deze chemische verbinding wordt voornamelijk toegepast bij radiotherapie en in de fotografie. In de analytische scheikunde wordt kaliumjodide gebruikt bij jodometrische titraties. Omdat kaliumjodide minder hygroscopisch is, wordt hij vaker gebruikt dan natriumjodide en dus minder klontert.  

 

Reagentia bij Van Hees B.V.

Hoge kwaliteit reagens zijn te vinden bij Van Hees B.V.. Onze reagentia producten zijn alleen bedoeld voor professionele eindgebruikers en niet verkrijgbaar voor particulieren. Om producten te kunnen bestellen, heeft u een goedgekeurd account nodig. Indien u vragen over specifieke producten uit ons assortiment heeft, kunnen wij u van dienst zijn middels ons contactformulier. Zij staan paraat om uw verzoeken mee te nemen en mee te denken over mogelijke alternatieven of dat het product toch te verkrijgen is. Wij leveren tenslotte grotendeels uit eigen voorraad, waardoor wij snelle levering mogelijk maken.