Van Hees BV levert uitsluitend aan professionele eindgebruikers. Aan particulieren en bedrijven buiten de professionele sfeer, wordt niet geleverd

Standaarden

Standaarden

Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-15 van 94

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-15 van 94

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren

Standaarden in het algemeen

In de scheikunde is een standaard een monster van een bepaalde waarde, bijvoorbeeld een concentratie van een bepaalde chemie. Hiermee kan namelijk gebaseerd worden of een analyse qua kwaliteit klopt. Dit geeft namelijk ook een bepaalde zekerheid dat je ervan uit kan gaan dat de standaard constant is, mocht er iets verandering zijn in de desbetreffende analyse.

 

Verschillende soorten standaarden voor analyses

AAS

Atomaire Absorptie Spectometrie (AAS) berust op de selectieve absorptie van elektromagnetische straling door atomen. Deze analysetechniek maakt gebruikt van een vlam waarin een monster, bijvoorbeeld de standaard, wordt geatomiseerd. Een AAS-standaard komt het meeste voor bij metalen, waarbij met deze techniek de metaalatomen worden gemeten. Een voorbeeld hiervan is de Yttrium (III) AAS standaard.

 

ICP

Een Inductief Gekoppeld Plasma (ICP) bestaat uit vrije ionen en elektronen en tevens de vierde vorm die een materie kan aannemen. Het plasma, vanwege de opbouw, is elektrisch geleidend en is zonder enige toevoegingen bij deze technieken altijd elektrisch neutraal. Dit wil zeggen dat er evenveel negatief als positief geladen vrije elektronen zijn. Een IJzer(III) ICP standaard is hier een goed voorbeeld van. Deze analytische techniek kan namelijk zo de element-samenstelling vaststellen van deze standaard.

 

IC

De methode Ionenuitwisselingschromatografie (IC) wordt al aantal tientallen jaren toegepast in de chemie. Nadat er vooruitgang was geboekt bij het onderzoeken van HPLC, werd er een manier om stoffen te scheiden en vanuit daar te analyseren op basis van hun ionaire eigenschappen. Een IC-standaard is een standaard waarbij de focus ligt op het scheiden van stoffen door middel van verschillen in ladingen. Een Fluoride IC standaard wordt bijvoorbeeld gebruikt om de kwantiteit vast te stellen van ionische vloeistoffen.

 

Standaarden bij van Hees B.V.

Bij Van Hees B.V. zijn hoge kwaliteit standaarden te vinden. Wij leveren daarnaast grotendeels uit eigen voorraad, waardoor snelle levering mogelijk wordt gemaakt. Heeft u uw gezochte chemie niet gevonden, kunt u altijd contact opnemen met één van onze deskundige collega’s. Zij staan klaar om u te assisteren en mee te denken over mogelijke alternatieven of dat het product dat u zoekt toch te verkrijgen is.