Van Hees BV levert uitsluitend aan professionele eindgebruikers. Aan particulieren en bedrijven buiten de professionele sfeer, wordt niet geleverd

Afval en opslag

Afval en opslag

Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Opslag en het opruimen van afval in en rondom het laboratorium

 

Het opslaan en beheren van afval speelt bij ieder laboratorium een belangrijke rol. Onder andere door de juiste planning en het naleven van richtlijnen worden risico’s geminimaliseerd of zelfs helemaal vermeden. Zo is het de bedoeling dat afvalstoffen die ontstaan uit experimenten correct worden geïdentificeerd, gescheiden en opgeslagen. Variërend van biologisch of chemisch afval tot aan gebruikte en verbruikte materialen moet iedere soort afval op een verantwoorde wijze wordt verwijderd.

 

Afval moet correct worden geëtiketteerd volgens strikte regelgeving waarbij de voorschriften ervoor zorgen dat, ook door middel van de juiste reiniging en bescherming, de veiligheid van het personeel én het milieu gewaarborgd worden. Verder zijn er verschillende soorten containers en kleurcoderingen die kunnen worden gebruikt om zo risico’s te minimaliseren. Hierdoor zorgt ieder ervoor dat de juiste scheiding wordt gedaan en geen afvalstoffen met elkaar gemengd worden die niet zouden mogen worden gemengd.

 

Daarnaast is er ook de opslag van chemicaliën, wat ook een bepaalde regelgeving en veiligheid volgt. Zo zijn er bepaalde materialen die volgens specificaties, bijvoorbeeld temperatuur en compatibiliteit, moeten worden bewaard om zo reacties en potentiële gevaren te minimaliseren. Daarnaast zorgt een goed georganiseerd opslagsysteem er niet alleen voor dat de veiligheid wordt nageleefd maar creëert het ook een efficiënter laboratorium die daardoor juist snelle toegang kan ontwikkelen om bij materialen te kunnen.

 

Van Hees B.V. levert hoge kwaliteit reiniging en bescherming voor in het laboratorium. Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met onze afdeling binnendienst via +31(0)475 729 460, u kunt ons mailen op info@vanheesbv.com of contact opnemen via het contactformulier. Wij leveren grotendeels uit eigen voorraad waardoor wij snelle levering mogelijk kunnen maken. Hebben wij een product niet gelijk voor u paraat staan, dan doen we ons best het voor u te vinden.