Van Hees BV levert uitsluitend aan professionele eindgebruikers. Aan particulieren en bedrijven buiten de professionele sfeer, wordt niet geleverd

Zoutzuur

Zoutzuur

Bekijken als Rooster Lijst

13 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

13 Items

per pagina
Aflopend sorteren

De waterige oplossing zoutzuur

Zoutzuur staat ook bekend als chloorwaterstofzuur. Deze waterige oplossing is een veelgebruikt reagens in de scheikunde. Deze chemische stof is corrosief, waarbij het ook een sterk anorganisch zuur is. Zoutzuur daarbij is de liquide vorm van de stof waterstofchloride (HCl). Het is op kamertemperatuur een gas echter wordt vaak als waterige oplossing (37%) aangetroffen. In tegenstelling tot salpeterzuur en zwavelzuur, is zoutzuur geen sterke oxidator. Deze stof wordt op verschillende manieren toegepast, bijvoorbeeld: in het laboratorium wordt het vaak gebruikt om de pH-waarde van een oplossing aan te passen. Voor een wat meer praktischere toepassing van deze soort chemie kunt u bijvoorbeeld denken aan het zuiveren van staal of als zuurteregelaar in de voedingsindustrie.

 

Zoutzuur bij Van Hees B.V.

 

Bij Van Hees B.V. vindt u verschillende soorten hoge kwaliteit zuren. Verschillende soorten zoutzuur, het assortiment wordt alleen maar groter. Een snelle levering is mogelijk, omdat wij grotendeels uit eigen voorraad leveren en zo dus een kortere levertijd kunnen hanteren. Ook leveren wij custom-made chemicaliën vanuit onze eigen productie, waardoor wij de wensen van klanten nog beter kunnen naleven. Kunt u het product niet vinden wat u zoekt, neem dan gerust contact op met ons personeel of stuur een bericht via het contactformulier.