Van Hees BV levert uitsluitend aan professionele eindgebruikers. Aan particulieren en bedrijven buiten de professionele sfeer, wordt niet geleverd

Gestelde Oplossingen

Gestelde Oplossingen

Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-15 van 93

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-15 van 93

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren

Gestelde oplossingen in het algemeen

Een normale oplossing heeft een variabele verhouding en zo wordt het mogelijk gemaakt dat een product op meerdere manieren kan worden toegepast, qua basisstoffen. Echter, een gestelde oplossing wil zeggen dat de concentratie van deze chemie in de oplossing zeer exact bekend is, deze concentratie wordt uitgedrukt in mol/liter of in normaliteit (N). Bij deze gestelde oplossingen is een analysecertificaat door de professionele eindgebruiker via de webshop te downloaden.

 

Enkele oplossingen die vastgesteld kunnen worden

Natronloog

Natronloog is een nevenproduct van de chloorindustrie. Natronloog is daarnaast natriumhydroxide opgelost in water. De oplossing is daarbij ook corrosief en zeer basisch. Het gebruik van natronloog is voornamelijk terug te vinden bij de verzeping van vetten, door de basische eigenschap, waarbij het voornamelijk gebruikt word voor reinigen en ontstoppen. (Voorbeeld: gootsteenontstopper) Tenslotte wordt het ook veel gebruikt bij de Kjeldahl stikstof methode, als middel om de pH in te stellen.

 

Zoutzuur

Zoutzuur is gemaakt van het gas waterstofchloride, echter is het de waterige oplossing ervan. In de scheikunde wordt dit reagens veel gebruikt. Deze chemie is een sterk anorganisch zuur dat corrosief is. Het wordt toegepast op veel verschillende manieren. Het is bijvoorbeeld in het laboratorium van toepassing dat het gebruikt wordt om de pH-waarde aan te passen van een oplossing. Daarnaast, in een meer praktischere omgeving wordt het bijvoorbeeld gebruikt van het zuiveren van staal en als zuurteregelaar in de voedingsindustrie.

 

Zwavelzuur

Zwavelzuur komt onder standaardomstandigheden voor als een kleur- en geurloze vloeistof. Het is hiernaast ook sterk wateraantrekkend en viskeus. Deze oplossing heeft daarnaast ook een glasachtige glans. Zwavelzuur is een belangrijk anorganisch zuur, die volledig mengbaar is met water. Dit is namelijk ook de handelswijze, zwavelzuur als waterige oplossing. In de analytische chemie komt zwavelzuur het meest in standaardoplossingen voor of bij moeilijk oplosbare verbindingen in oplossing te krijgen. Een veelgebruikt alternatief is daarbij ook salpeterzuur.

 

Van Hees en onze gestelde oplossingen

Van Hees B.V. levert diverse gestelde oplossingen voor onder andere zuur-base-, complexometrische- en redox titraties zoals natronloog, EDTA, natriumthiosulfaat of kaliumpermanganaat aan uitsluitend professionele eindgebruikers en zijn niet verkrijgbaar voor particulieren. Naast verschillende chemieproducten uit ons assortiment kunt u ook hulpmiddelen voor titraties zoals erlenmeyer, statiefmateriaal en magnetische roerders bij ons verkrijgen. Al onze producten zijn afkomstig van een gecertificeerde Europese leverancier. Heeft u nog vragen of zijn er onduidelijkheden over de producten, neem dan contact op via ons contactformulier om zo te zien wat wij voor u kunnen betekenen.