Van Hees BV levert uitsluitend aan professionele eindgebruikers. Aan particulieren en bedrijven buiten de professionele sfeer, wordt niet geleverd

Oplossingen

Oplossingen

Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-15 van 68

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-15 van 68

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren

Oplossingen in het algemeen

Oplossingen zijn in het algemeen een homogeen mengsel van één of meer stoffen in een oplosmiddel. Daarbij is het oplosmiddel in een veel grotere hoeveelheid aanwezig, vergeleken met de opgeloste stoffen. In dit oplosmiddel vinden chemische reacties plaats omdat de moleculen die zich hierin bevinden, dicht bij elkaar zitten en kriskras door elkaar bewegen. Daarbij hoeft het nog niet eens zo te zijn, dat het oplosmiddel deel uitmaakt van deze chemische reactie en zijn het enkel de opgeloste stoffen die dit veroorzaken. Er is één vloeistof die veel voorkomt als oplosmiddel bij deze chemie, namelijk water. Wanneer water dan ook als oplosmiddel wordt gebruikt, noemt men dit een waterige oplossing.

 

Verschillende soorten oplossingen

Natriumhypochloriet

Natriumhypochloriet is het natriumzout van waterstofhypochloriet. De zuivere stof heeft een groengele kleur, maar wordt daarentegen meestal als een oplossing in water gebruikt. Daardoor is het dan het secuurder en gemakkelijker toe te passen vergeleken met het gebruiken van de zuivere stof. In het organisch laboratorium wordt natriumchloride voornamelijk toegepast als oxidatiemiddel, zoals bij alcoholen en ketonen.

 

Natronloog

Natronloog is natriumhydroxide opgelost in water. Daarnaast is de oplossing corrosief en zeer basisch. Natronloog is een nevenproduct van de chloorindustrie. Het gebruik van natronloog is voornamelijk terug te vinden bij de verzeping van vetten, door de basische eigenschap, waarbij het voornamelijk gebruikt word voor reinigen en ontstoppen. (Voorbeeld: gootsteenontstopper) Daarnaast wordt het veel gebruikt bij de Kjeldahl stikstof methode als middel om de pH in te stellen.

 

Petroleum Ether

Petroleum ether, ook bekend als kookpuntsbenzine is een mengsel van lichte koolwaterstoffen met verschillende kookpuntstrajecten. Petroleum ether wordt verkregen door middel van het destilleren van ruwe aardolie. Het wordt het meeste gebruikt in de petroleum raffinaderij toevoegsel aan brandstofmengsels. Buiten deze toepassing wordt het ook toegepast als oplosmiddel voor vetten, latex en harsen. Daarnaast wordt het als oplosmiddel gebruikt bij analyses in het laboratorium.

 

Zinksulfaat

Zinksulfaat is het zink zout van zwavelzuur. De stof komt zelf voor als een kleurloos, hygroscopisch kristal. Het wordt gevormd door zink of zinkoxide op te lossen in zwavelzuur. Er zijn verscheidene toepassingen voor zinksulfaat: het wordt gebruikt bij het bedrukken van katoenweefsels, productie van rayon, in diervoeding & elektroplating, waarbij het dan tenslotte ook nog wordt gebruikt bij de bereiding van verschillende zinkverbindingen.

 

Zwavelzuur

Zwavelzuur is een industrieel belangrijk anorganisch zuur, die onder standaardomstandigheden voorkomt als een kleur- en geurloze vloeistof. Daarnaast is deze viskeus en is het sterk wateraantrekkend. Daarbij heeft zwavelzuur een glasachtige glans, die volledig mengbaar is met water. Vrijwel altijd wordt het dan ook verhandeld en gebruikt als waterige oplossing. Zwavelzuur is een van de belangrijkste grondstoffen in de chemische industrie en wordt toegepast op universele wijze. Het komt onder andere voor bij loodaccu’s, als industrieel schoonmaakmiddel en droogmiddel voor gassen. Echter, een van de meest voorkomende afnemers is de kunstmeststoffen industrie. De belangrijkste eigenschappen verschillen per concentratie zwavelzuur. In zuivere toestand is het een zwaar corrosieve stof, tegenover cellulair weefsel, metalen en gesteenten. De hoofdoorzaak hiervan is dat de aard van deze stof een sterk zuur is.

 

Waterige oplossingen bij Van Hees B.V.

Hoge kwaliteit waterige oplossingen zijn verkrijgbaar bij Van Hees B.V.. Mocht uw gezochte oplossing er niet tussen zitten, neem dan gerust contact op met een van onze deskundige collega’s! Zij staan paraat om uw verzoeken mee te nemen en mee te denken over mogelijke alternatieven of dat het product toch te verkrijgen is. Wij leveren daarnaast grotendeels uit eigen voorraad, waardoor snelle levering mogelijk wordt gemaakt.