Van Hees BV levert uitsluitend aan professionele eindgebruikers. Aan particulieren en bedrijven buiten de professionele sfeer, wordt niet geleverd

Laboratoriumbenodigdheden

Laboratoriumbenodigdheden

Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-15 van 867

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-15 van 867

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren

Laboratoriumbenodigdheden

Op zoek naar de juiste benodigdheden voor in uw laboratorium? Bij Van Hees B.V. vindt u een breed scala aan laboratoriumbenodigdheden, van aluminium schaaltjes tot aan weegschuitjes. Het resultaat van dit brede assortiment is dat er voor iedere toepassing wel iets te vinden is. De meeste van deze artikelen zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: laboratoriumglas en verbruiksmateriaal, disposables en gereedschappen, filtratie en waterbehandeling, chromatografie en tot slotte metingen en analyse.

 

Laboratoriumglas en verbruiksmaterialen

Op ieder laboratorium zijn wel een aantal verschillende soorten laboratoriumglas te vinden, denk bijvoorbeeld aan bekerglazen, erlenmeyers of maatcilinders en -kolven. Bij iedere analyse hoort daarbij ook het juiste glaswerk om deze nauwkeurig uit te voeren. De meest voorkomende varianten laboratoriumglas zijn gemaakt van borosilicaatglas 3.3 en DURAN glas. Daarnaast zijn er verschillende verbruiksmaterialen die samen met dit glaswerk gebruikt worden, om zo het experiment correct uit te voeren. Welke laboratoriumglas en verbruiksmaterialen wij hebben, vindt u hier.

 

Disposables en gereedschappen

Aluminium schaaltjes, injectienaalden of een steriele injectiespuit, disposables zijn er in veel verschillende vormen. Disposables zijn voor eenmalig gebruik en voorkomt hierdoor contaminatie, dit onderdeel van uw proces is een heel belangrijk punt waarbij het gebruiksgemak hierbij bovenaan staat. Naast de disposables, zijn er ook de standaard gereedschappen die meerdere malen gebruikt kunnen worden, denk hierbij aan een pincet, spatel of schep. Deze voorwerpen hebben een soortgelijke taak als de disposables maar gaan langer mee en kunnen meerdere keren worden gebruikt. Een overzicht van wat hier allemaal onder valt, vindt u hier.

 

Filtratie en waterbehandeling

Het filtreren van oplossingen maakt het mogelijk om bepaalde stoffen uit een oplossing te nemen en deze op een nauwkeuriger niveau te analyseren. Voor de filtratie van diverse soorten oplossingen hebben wij in ons assortiment diverse typen vouwfilters en rondfilters die beschikbaar zijn in verschillende maten. Er zijn talloze toepassingen en manieren waarop gefiltreerd kan worden, waarbij het belangrijk is dat het juiste filtratiepapier gebruikt wordt. Voor advies, neem gerust contact op of neem zelf een kijkje hier.

 

Chromatografie

Chromatografie is een scheidingstechniek waarmee mengsels van verschillende stoffen gescheiden kunnen worden in hun samenstellende componenten. HPLC (High Performance Liquid Chromatography) is een scheidingsmethode en een vorm van vloeistofchromatografie waarbij de mobiele fase onder hoge druk door een kolom wordt gepompt. In ons assortiment kunt u ook verschillende producten vinden die u kunt gebruiken voor HPLC.

De producten uit ons assortiment op dit gebied zijn diverse schroefdoppen met septa (inlage) naar wens, vials en  caps. Deze worden gebruikt in automatische monsternameapparaten in analytische chromatografie en zo heeft iedere schroefdop zijn eigen toepassing, die vindt u hier.

 

Metingen en analyse

In de chemie zijn metingen en analyses cruciaal bij een onderzoek. Zo kun je op verschillende wijzen een oplossing meten en kan je hieruit een juiste analyse doen. Welbekende voorbeelden zijn pH indicatoren en temperatuur strips. Daarnaast worden er ook kuvettentesten veel gebruikt. Dit en nog veel andere metingsmethodes en analysemiddelen vindt u hier.