Van Hees BV levert uitsluitend aan professionele eindgebruikers. Aan particulieren en bedrijven buiten de professionele sfeer, wordt niet geleverd

Functionaliteit van ons nieuwe pand - Van Hees B.V.

Functionaliteit van ons nieuwe pand - Van Hees B.V.

Van Hees B.V. ligt al sinds haar oprichting in Echt. Vanuit begonnen te zijn op de Weijenpasweg in 2002, zijn we verhuisd naar de Voltaweg in 2012, waar wij een kleine 10 jaar hebben genoten en voortdurend hebben kunnen doorgroeien. In 2020 begon het pand echter te klein te worden en zijn wij in de buurt gaan zoeken naar een groter pand. Zo kwam er de mogelijkheid om een groter pand of de Pascalweg te kunnen kopen of huren. In verband met de ontwikkelingen binnen het bedrijf en de toekomst waar naartoe wordt gewerkt binnen het bedrijf, denk aan investeringen voor productie en de opslag van chemische producten, ging de voorkeur uit naar kopen. Met de aankoop hebben wij de continuïteit beter gewaarborgd.

Uiteindelijk zijn wij verhuisd op 1 juli 2021, wat trouwens topografisch gezien geen hele grote verandering is geweest aangezien het maar één straat verder is. Met de A2 en A73 in de buurt en de nabije grenzen van Duitsland en België, zijn wij enorm tevreden met het nieuwe pand. Deze positie geeft ons de logistieke kans om Europa eenvoudig te beleveren.

 

Opslag

Vanwege de locatie van het pand, bevinden wij ons in milieucategorie 5. Hiermee is het mogelijk dat wij onze goederen mogen opslaan volgende deze wet- en regelgeving, waarbij de PGS 15 de richtlijnen geeft die wij naleven. Daarbij zijn kritisch denken en het inschatten en mitigeren van risico’s een van de kerntaken van onze QHSE-manager. Hier wordt dan ook dagelijks voor gezorgd en eventueel bijgestuurd.

Bepaalde chemicaliën moeten daarnaast ook op een veilige manier worden opgeslagen, waarvoor wij dus meerdere nieuwe opslagkluizen hebben aangeschaft. Deze kluizen zijn 60 minuten brandwerend en, waar benodigd, zijn EX uitgevoerd en/of beschikken over een klimaatinstallatie. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij de mogelijkheid hebben om verschillende compartimenten te creëren en zo verschillende productgroepen kunnen verdelen op basis van gevaren klasse. De impact van een eventuele calamiteit is hiermee drastisch gereduceerd voor zowel ons als mens, bedrijf en omgeving.

 

Groeimogelijkheden

Met dit nieuwe pand zijn er natuurlijk ook enkele groeimogelijkheden ontstaan. Zo is er meer kantoorruimte voor nieuwe werknemers, heeft het magazijn een aanzienlijk grotere ruimte voor opslag en hebben we een groter buitenterrein. Door deze veranderingen hebben wij al de mogelijkheid gekregen om batchreserveringen te doen voor klanten om zo levering én constante kwaliteit te garanderen. De omvangrijke inpandige en nabije externe opslag heeft ons de mogelijkheid gegeven om meer producten op voorraad te houden. Daarnaast geven deze vestigingen ons de slagkracht en kans om snel en adequaat te reageren op wensen van onze klanten. Dit heeft geresulteerd in een win-win situatie en hier plukt een ieder nog altijd de vruchten van.