Van Hees BV levert uitsluitend aan professionele eindgebruikers. Aan particulieren en bedrijven buiten de professionele sfeer, wordt niet geleverd

Verwarming van en in het laboratorium

Verwarming van en in het laboratorium

De juiste verwarming in een laboratorium is een vereiste. Zo zorgt warmte ervoor dat de analyses op een correct niveau en onder de juiste omstandigheden gedaan kunnen worden. Infrarood verwarming is een van de manieren die zorgt voor de juiste verwarming en er dan ook voor zorgt dat dit gegarandeerd wordt. Niet alleen voor het laboratorium in het algemeen, maar ook voor de vochtbepalingen is dit van groot belang in de kwaliteitscontrole van het monster.

 Infrarood Heater - Preciso

Hoe werkt een IR-weegschaal?

Een infrarood weegschaal, zoals hierboven te zien op de afbeelding, wordt het meeste gebruikt voor vochtbepaling. De schaaltjes die ervoor gebruikt worden hebben een vlakke bodem, waardoor het mogelijk is om een objectieve en rechtvaardige vochtbepaling uit te voeren. Dit komt door de mooie, egale verwarming van het monster. Een infrarood verwarmer heeft een egale verwarmingsmethode. Buiten het feit dat het evenredig en volledig opwarmt, is deze ook volledig in te stellen zoals vereist is. Ook omdat deze weegschalen gesloten zijn, zijn ze minder vatbaar voor variabele omstandigheden in het laboratorium zelf zoals temperatuur en tocht, wat ervoor zorgt dat de kwaliteit van de vochtbepaling constant blijft.

 

Voordelen:

Ondanks de kostprijs van dit type vochtbepaling, zijn er verschillende voordelen bij het gebruik van IR-weegschalen:

  • Er wordt geen gebruik gemaakt van luchtverwarming, enkel warmte die komt van straling, waardoor minder bacteriën en stof rondvliegen. Dit zorgt daarbij voor een behoud van een zuivere omgeving en kwaliteit.
  • Het risico op schimmels, wordt drastisch verminderd door de stralingswarmte, omdat de omliggende objecten mee worden verwarmd. Door de totale opwarming, is het monster egaler verwarmd en reageert het ook sneller op de IR-straling.
  • Vanwege constante opwarming en temperatuurbehoud, waardoor niet alleen de objecten en monsters hun temperatuur behouden, zijn hierdoor de omstandigheden in de omgeving ook minder van belang. Infrarood zorgt er namelijk voor dat er een constantere opwarming is van het desbetreffende monster.
  • Deze vochtbepalingsbalansen maken gebruik van aluminium schaaltjes. Dit is namelijk een van de beste accessoires voor dit type onderzoek, aangezien het laag in kosten is en daarbij niet de kwaliteit verminderd.

 

Het gebruik van aluminium schaaltjes

Een aluminium schaal is een van de beste en hoofdzakelijke producten voor het gebruik bij een IR-weegschaal. Dit zuiver materiaal is namelijk zeer geschikt voor een vochtbepaling. Door de platte ondergrond van dit product, is het mogelijk om het monster op een eenvoudige wijze egaal te verdelen over de oppervlakte en daarbij ook een objectieve analyse te doen. Daarnaast, kijkend naar verwarming is dit soort schaal ook bestendig tegen warmte en zorgt er dus voor dat het monster volledig verwarmt, de hitte zich goed verdeeld en de kwaliteit behouden blijft. Verder is het ook eenvoudig en snel schoon te maken.

Aluminium Schaaltjes - per 80 stuks verpakt