Van Hees BV levert uitsluitend aan professionele eindgebruikers. Aan particulieren en bedrijven buiten de professionele sfeer, wordt niet geleverd

Het logistiek proces binnen Van Hees B.V.

Het logistiek proces binnen Van Hees B.V.

Algemeen

Het logistiek proces is bij iedere onderneming met voorraad belangrijk. De aanvoer van goederen en de kwaliteit hiervan dient constant te zijn. Gezien het soort artikelen in ons assortiment zijn er additionele gegevens, kunde en documenten benodigd. Het logistiek proces heeft een drietal initiaties bij Van Hees.

  • De voorraad komt onder de minimale voorraad in SAP
  • Er wordt productie ingepland in SAP
  • Strategische keuze

Het proces is er op gericht om de continuïteit van de leveringen en de kwaliteit van de goederen te waarborgen.

 

Goederenontvangst

Bij de ontvangst van de goederen vindt er een check plaats op de staat van het artikel. De aantallen worden afgestemd met de bestelling en de bijgeleverde pakbon. In het geval van artikelen met een batchnummer of apparatuur wordt het batchnummer of serienummer afgestemd met de onderliggende documentatie. Indien alles klopt wordt het artikel ingeboekt naar de voorraad. Op basis van het soort artikel (denk aan chemie, apparatuur of verbruiksartikel) en gevarenklasse wordt het artikel opgeslagen. Deze capaciteit is sinds de verhuizing en aanschaf van additionele opslagkluizen verdrievoudigd. Daarnaast kan het artikel al zijn verkocht of is het bestemd voor de productie.

 

Productie

Vanuit de productieafdeling wordt een planning gemaakt en een aanvraag ingediend bij de inkoop om de grondstoffen op het gewenst niveau te brengen. Voordat er goederen worden vrijgegeven voor productie dienen de volgende punten door hoofd productie te worden vastgesteld:

  • Standard Operating Protocol (SOP) is beschikbaar en duidelijk
  • Onderliggende documentatie van de grondstoffen zijn correct en geaccepteerd
  • Productieruimte is geprepareerd en akkoord bevonden

De grondstoffen en verbruiksmaterialen worden daarna vrijgegeven en afgeboekt. Bij gereed melding van de productie wordt de SOP geactualiseerd en vrijgegeven. De geproduceerde artikelen worden intern nog geanalyseerd en vervolgens, bij goedkeuring, ingeboekt in SAP. Vanaf dan zijn deze artikelen beschikbaar voor verkoop. Afhankelijk van het soort artikel vindt er nog een extra, externe, analyse plaats om de kwaliteit te waarborgen.

 

Verzending

Dagelijks worden middels SAP de pakbonnen uitgeprint. Om de hoeveelheid zendingen te beperken proberen wij zoveel mogelijk te combineren en gebruik te maken van weekorders om zo het aantal handelingen te verkleinen. De goederen van die dag worden verzameld en gereed gemaakt voor verzending. Mocht het nodig zijn, dan hebben wij nog een flexibele schil door eigen transport. Voor de reguliere zendingen maken wij gebruik van een vast transportbedrijf waar wij goede ervaringen mee hebben. Elke werkdag komt een ADR-chauffeur de zendingen ophalen. Er vindt een laatste check plaats op de aanwezigheid van ADR signalering op de vrachtwagen, of de goederen zijn gezekerd en de staat van de zending. Dit alles draagt bij aan een continu levering van kwalitatieve goederen waar wij achter staan.