Van Hees BV levert uitsluitend aan professionele eindgebruikers. Aan particulieren en bedrijven buiten de professionele sfeer, wordt niet geleverd

Onze brandwerende opslagkluizen voor chemicaliën

Onze brandwerende opslagkluizen voor chemicaliën

Opslag van chemicaliën zullen vanwege het gevaar op specifieke wijze moeten worden opgeslagen mede ook vanwege wetgeving die regelt dat de opslag van producten veilig maar ook met behoud van kwaliteit van het product zelf wordt opgeslagen.

 

Wat voor een opslagkluizen hebben wij?

Van Hees B.V. maakt gebruikt van brandwerende opslagkluizen voor de opslag van brandbare en gevaarlijke stoffen. Deze gecertificeerde kluizen maken het mogelijk dat de desbetreffende chemicaliën veilig en zorgvuldig kunnen worden opgeslagen. Daarnaast voldoen deze kluizen natuurlijk ook aan verschillende eisen die zijn gesteld om dit soort chemicaliën zo te mogen opslaan en zijn ze compleet dubbelzijde getest conform PGS15. De betreedbare 60 minuten brandwerende opslagkluizen zijn getest volgens de NEN-EN 1634-1 norm. Deze norm is de test van de brandwerendheid van deze kluizen, waaraan minimaal voldaan moet worden.

 

Waarom doen we dit/moet dit zo?

De Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen 15 is een publicatie waarin staat aan welke eisen de opslagvoorzieningen voor (verpakte) gevaarlijke stoffen in een bedrijf moeten voldoen. Deze voorschriften zijn bindend, echter kan de werkgever wel andere maatregelen treffen. Bij deze aanvraag moet echter wel worden aangetoond dat deze maatregelen minimaal een gelijkwaardige bescherming bieden, wanneer gekeken wordt naar de brandveiligheid, arbeidsomstandigheden en het algemene milieu rondom. Welke eisen precies gelden voor de opslag verschilt enkel op grootte van de opslag, er zijn namelijk verschillende regels voor opslagvoorzieningen tot 10 ton en opslagvoorzieningen die 10 ton of meer bezitten.